FYRVÆRKERI

 

Husk at passe på dit dyr Nytårsaften!

Rigtig mange hunde, katte og heste er bange for fyrværkeri.

Du kan gøre meget for at forebygge fyrværkeriangst, klik her og læs hvordan du gør i den vedhæftede folder og læs på nettet på f.eks dyrefondets hjemmeside www.dyrefondet.dk.

Hvis dit dyr allerede har prøvet en nytårsaften hvor den lå og rystede under sofaen er det nødvendigt at gøre mere....

Det allerbedste for disse dyr var at komme på ”ferie” langt væk i december måned, men det er desværre ikke altid praktisk muligt.

Der findes medicin mod lydangst hos hund. Det er et nyt produkt der blev lanceret sidste år og det har vist sig at give gode resultater hos nogle hunde men ikke alle. Produktet er receptpligtigt og skal ordineres af dyrlægen.

Vi har igennem flere år haft gode erfaringer med fodertilskuddet Zylkene og det nyere produkt Kalm, . Disse fodertilskud indeholder høje koncentrationer af mælkepeptider, der har vist sig at virke angstdæmpende. Kalm indeholder også aminosyren L-tryptofan der omdannes til Serotonin i kroppen. Serotonin er kroppens ”lykkehormon” og virker stressnedsættende.  

Fordelen ved disse produkter er, at de ikke har bivirkninger og kan bruges af alle hunde, unge som gamle. Så vi synes disse produkter er værd at prøve. De kan også bruges sammen med medicinen hvis det skulle være nødvendigt.

Udover kosttilskuddene kan man også bruge feromonerner Adaptil og Feliway der virker stressnedsættende på dyrene og ”Thundershirt” der er en ”bodystocking” til hunde og som har vist sig at give mange hunde en fornemmelse af tryghed når de har den på. Lidt ligesom ”kænguruslyngen” man kan bruge til spædbørn.

Det er dog vigtigt at understrege at angstrelaterede lidelser ikke kan klares med kosttilskud alene. Det vil til enhver tid være bedre at forebygge. Man kan træne sin hund til at vænne sig til fyrværkeri så det kan vi kun opfordre til at man gør.

Mange hunde der er bange for fyrværkeri er også bange for andre ting (tordenvejr, støvsuger) og nogle gange er de også meget forsigtige sammen med andre hunde og mennesker.

Hvis din hund generelt viser at den er ængstelig bør du få den undersøgt hos en dyrlæge, specielt hvis den ikke altid har været det.  Nogle af disse hunde har kroniske smerter i f.eks led og ører, eller metaboliske lidelser, andre har gavn af angstnedsættende træning.

Alle angste hunde og katte får bedre livskvalitet, hvis de får hjælp.

 

 

 

 

Gå til vores Facebook side

Jerslev Dyreklinik

Nøragervej 3, 9740 Jerslev J

Hverdage 8-16


 

Tidsbestilling klinik

Tlf. 98 83 10 10

info@jerslevdyreklinik.dk

obs nyt TELEFONNUMMER 
HEST OG KVÆG:
9899 8066
Print
Til forside