Information om bedøvelse

 

De fleste operationer på kæledyr foregår i fuld narkose (bedøvelse) af hensyn til operationens udførelse og dyrets sikkerhed.

Som ejer er man forståeligt nok bekymret for sit kæledyr i forbindelse med en operation og vi sørger derfor altid for at gennemgå vores procedurer vedrørende bedøvelse og operation med ejer inden operationen.
 
Narkose indebærer altid en risiko, men de bedøvelsesmetoder vi anvender på klinikken er meget sikre og vi bruger godkendt og professionelt anæstesiudstyr.
 
Derudover har vi et rutineret og veluddannet operationsteam som udfører operationer på hunde og katte flere gange ugentligt. Dette sikrer at vi kan tilbyde bedøvelse og operation under sikre forhold.
 

Før operationen

Planlagte operationer foretages om formiddagen. Derved er dit dyr indlagt kortest mulig tid inden bedøvelsen og kan vågne stille og roligt op under trygge forhold inden det sendes hjem igen.
 
Dit dyr skal faste fra midnat aftenen før operationen, så det ikke kaster op under bedøvelsen.
 
Dyret skal have adgang til vand.
 
Vi beder dig om at lufte dyret inden ankomst til klinikken.

Du er velkommen til at være med når dit dyr får den første beroligende injektion inden det bedøves helt. Hvis dit dyr er meget nervøs for at komme til dyrlæge vil vi meget gerne vide det når du bestiller tid, så kan vi planlægge at der skal være mest muligt ro når dit dyr skal bedøves og under opvågningen.
 
Vi undersøger altid dyret grundigt inden en bedøvelse.
 
Vi foretager altid et sundhedseftersyn af de dyr vi skal bedøve.
 
Det er f.eks vigtigt at undersøge om hjerte og lunger lyder normalt, om dyret mangler væske, er overvægtig eller svækket. I sådanne tilfælde kan blod- og urinundersøgelser inden operationen være med til at nedsætte risikoen ved bedøvelse.
 
Det er vigtigt at du fortæller dyrlægen hvis du giver dit dyr medicin eller kosttilskud eller hvis dit dyr tidligere har været bedøvet og har haft gener efterfølgende.
 
 

Under operationen

Vi overvåger dit dyr hele tiden under operationen.
 
Imens dyrlægen opererer holder veterinærsygeplejesken øje med at dyret er tilstrækkelig bedøvet og at puls og vejrtrækning er normal.
 
Hvis der er uregelmæssigheder kan der derfor gribes ind med det samme.

Efter operationen

Vi ønsker at beholde dit dyr på klinikken indtil det er vågnet helt op af narkosen.
 
Dette er for at sikre at opvågningen er så blid som mulig og at vi kan gribe hurtigt ind hvis der er komplikationer.
 
Der er stor forskel på hvor påvirket dyrene er af narkosen og af at være indlagt. Vi tilstræber derfor at vores operationspatienter vågner op i et stille og roligt rum uden andre dyr der kan forstyrre det. Derfor har vi separate indlæggelsesfaciliteter til hund og kat.
 

Hvis du som ejer ønsker at blive ringet op når operationen er overstået gør vi gerne det. Når du henter dit dyr får du en mundtlig og skriftlig instruktion om hvad du skal gøre for at sikre at dyret kommer sig bedst muligt efter operationen.

 

Gå til vores Facebook side

Jerslev Dyreklinik

Nøragervej 3, 9740 Jerslev J

Hverdage 8-16


 

Tidsbestilling klinik

Tlf. 98 83 10 10

info@jerslevdyreklinik.dk

obs nyt TELEFONNUMMER 
HEST OG KVÆG:
9899 8066
Print
Til forside